Rodoljubac - Rodoljubac [recenzija]

21:12
Rodoljubac - "Rodoljubac"
Released: 2016.
Label: Slušaj najglasnije
Genre: punk / R'n'R
Review: Tihomir Škara




Rodoljubac je žestoka R’n’R/punk ekipa nastala kao projekat pre dvadeset godina, a zatim taj projekat pretvorila u dugoročnu muzičku investiciju. Dve decenije postojanja obeležili su izdavanjem četvrtog studijskog albuma, nazvanog po imenu benda.

Da ekipa i posle dvadeset godina ima o čemu da peva, govori čak petnaest pesama na albumu, dok autorstvo nad njima potpisuje ceo bend, tako da su momci izuzetno uigrana i organizovana mašina. Njihov zvuk je u osnovi žestok i čist rokenrol, koji se povremeno meša sa britanskim pankom, dok imidž benda neodoljivo podseća na Motorhead, koji se takođe primeti kao uzor u zvuku. Različiti autori tekstova tako donose i različite teme, od ličnih preispitivanja do lokalnih i globalnih političkih odnosa među sunarodnicima.

Kako album prolazi, tako zvuk postaje sve stameniji, konkretniji, a vokal žešći i za nijansu metalizovan, tako da osim što je osnova u panku i rokenrolu, javljaju se tu i opiljci metala koji dodatno začinjavaju već vrelo izdanje. Pesme vrlo dobro zvuče, gitare su izbalansirane, a bass dobija svojih pet minuta (tačnije sat i pet minuta), jer je dodatno naglašen i izvučen na površinu kao ravnopravan sa gitarama. Bubanj je malo mutan na momente, ali ne smeta. Kompletan materijal je snimljen na „prvi take“, što se i oseti, jer instrumenti nisu kruti i generični. 

Celokupna DIY priča je nadograđena time što je album izdao Zdenko iz Slušaj Najglasnije, tako da je ovo izdanje must have za sve underground pank rokere koji traže visokooktanski rokenrol/pank bez dlake na jeziku. 



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »

1 коментара:

Write коментара