AmanZaman: Novi materijal na dva EP-a (intervju)

23:34


Bend ima veoma karakterističan naziv. Kako je došlo do ideje da se bend nazove Aman Zaman i kako je uopšte počela priča u vezi sa bendom?

Kada smo počinjali prvo smo se zvali Aura, pa smo skontali da je to već zauzeto ime i trebalo nam je novo autentično, i posle nekoliko sati mozganja i hiljade predloga za naziv, neko je rekao AMANZAMAN više i od tada je ostalo. Istovremeno šaljivo i oštro, baš kao i naša muzika.

Šta članovi benda privatno slušaju? Možete li izdvojiti neke bendove koji su uticali na vaš zvuk?

Hm, dobro pitanje. Naša muzika je kolaž više žanrova, jer privatno svi slušamo različite stilove, ima tu rocka, metala, funka, soula, hip hopa, crossovera, ali i elektronske muzike, kao što je drum n bass, dubstep, brakebeat... Od bendova Dub INC, Prodigy, ZIon Train, James Brown, Asian Dub Foundation, Korn...

Čini se da je reggae scena jača nego ikad. Kako iz vaše perspektive deluje to? Čini se da reggae bendovi deluju kao porodica, da li je to baš tako?

Scena je svakim danom sve jača i raznovrsnija, pojavljuju se nove face, novi albumi, ne samo kod nas, nego na čitavom Balkanu. Mi se privatno družimo sa svima na sceni i muziku kapiramo kao spoj ljubavi i kreativnosti, ne zanimaju nas tračevi i suvišna priča oko konkurencije itd. Smatram da jesmo jedna velika srećna porodica.

Album se već dosta dugo najavljuje ali još uvek nije objavljen. Pesme su davno snimljene je l’? Kada možemo da očekujemo da će album ugledati svetlo? Koliko pesama će biti na njemu?

Odlučili smo da ozbiljno izađemo sa novim materijalom pa smo ga podelili na dva EP-a.
Prvi "NOĆ' izlazi ovih dana a "DAN" izlazi početkom leta. Oba EP-a će imati po 5 pesama i nekoliko spotova uz njih.

Da li na novom albumu ostajete dosledni svom prepoznatljivom reggae zvuku ili možemo očekivati iznenađenje?

Mi nikada nismo ni bili "klasičan" reggae bend, ali na novim pesama ćete imati priliku da čujete kako smo se igrali sa zvukom, ubacili neke nove instrumente i malo eksperimentisali sa žanrovima. Biće to jedno lepo iznenađenje.

Šta ,,Aman Zaman,, radi sad?

Pošto je nedelja, neko svira, neko kuva, neko trenira, neko čita, neko odmara od burnog vikenda.

Koju poruku Aman Zaman šalje ljudima; svojim slušaocima i čitaocima našeg fanzina?

POZITIVAN BUDI KADA IDE ILI NE , NE DOZVOLI DA TE SLOME!
AmanZaman pozdravlja sve čitaoce i poziva sve ljude na toleranciju, strpljenje i pozitivne misli. Uživajte u životu i iskoristite ono najbolje od njega što Vam se pruža, jer život nije Youtube da ga možete iskoristiti da ponovite ili vratite na neki deo.
JEDNA LJUBAV, AMANZAMAN!

Dušan Mihajlović


*** U toku današnjeg dana, bend je na jutjub izbacio video za pesmu "Trip" koja će se naći na novom EP albumu "Noć".

Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »