Crveni Karton se "probudio" na prvom mestu avgustovske top liste

08:25


Taman se naviknemo na deset singlova na listi, kad ono kraj meseca. I avgust je relativno brzo prošao, a mi zahvaljujući vašim glasovima imamo i petog učesnika za finalni izbor SINGL GODINE fanzina Princip, koji će se održati u januaru 2016. O tom potom, što se tiče avgustovskog glasanja, Crveni Karton je bez neke veće neizvesnosti od samog starta vodio na listi i tu prednost sačuvao do kraja. Zapažen broj glasova dobio je i drugoplasirani bend Black Sugar iz Ivanjice, sa novim singlom Doktore, koji bi trebalo da predstavlja najavu za njihov prvi studijski album. Takođe, nemali broj vaših glasova dobili su i sastavi Ne Tamo, Kontras, SNB, Špilovci...
Što se tiče pobednika, Crveni Karton je ska/punk bend iz Kruševca. Oformljeni su 2010. godine, a godinu dana kasnije snimaju prvi album pod nazivom Bekstvo u realnost. U proteklom periodu snimili su još dve nove pesme sa spotovima: 21. vek i Yugo 55.

Spot za Buđenje je delo beogradskog umetnika Siniše Cvetića, koji bi kontinuitet trebalo da produži i na drugom albumu (takođe pod nazivom Buđenje) koji izlazi na jesen pod etiketom Take It Or Leave It records.




A ovako izgledaju konačni rezultati glasanja:



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »