JORGOVANI - Drugi singl sa predstojećeg albuma kao omaž špriceru

18:05

Ako vas je prethodni spot benda Jorgovani, posvećen MTV-u iskreno nasmejao i oraspoložio, šta tek reći za novi, drugi po redu singl sa predstojećeg albuma... Singl Špriceri je možda i najbolji reprezent onoga što Jorgovani žele predstaviti svojoj publici. Bend koji je nastao sasvim slučajno i spontano, kao projekat pojedinih članova Deponije, Žute Minute, Birtije, SMF-a, BOL-a, Anal Intruder-a, za veoma kratko vreme je regrutovao širi krug publike, a autentični podžanr boemski punk je najbolji dokaz da u punk-u možda još uvek nije sve viđeno i odsvirano.

Spot je urađen u DIY pristupu, potpisuju ga Nenad Mihajlović i Marko Cesarec Cessa, i svi kadrovi su snimljeni u resničkoj kafani Kod Kuzme. Tekst pesme je u klasičnom maniru Deponije (verovatno je Marko Joković i autor istog), dok je muzika mix svega onoga što možemo čuti u njihovim matičnim bendovima. Vokal je lišen  naglašenog falša i ispadanja iz ritma, ali je zadržana ta sirovost u glasu, na oduševljenje svih nas koji smo zagriženi fanovi Deponije.

Jorgovani su nastali 2012. godine i do sada su snimili dva EP izdanja sa po četiri pesme:
- 2013 - Markice

Pored toga, učestvovali su i na kompilaciji Brkati gosti (tribute to Brkovi), gde su obradili pesmu Vrati se vrati. Singl MTV je bio najava prvog albuma, ali se izdavanje istog odužilo, verovatno iz razloga što i Žuta Minuta priprema novo izdanje. Možda je u pitanju i želja da se postepeno izbacuje pesma po pesma sa spotom, kako bi svaka pojedinačno dobila na publicitetu, što svakako nije slučaj kad odjednom šibneš ceo album. Kako bilo, da mi čujemo ono što za sad imamo:



Podeli sa prijateljima:

Povezani tekstovi

Previous
Next Post »

1 коментара:

Write коментара
Анониман
17. април 2015. 19:44 delete

jorgovani objasnjavaju neke stvari

Reply
avatar